پنج شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۷   |   Thu October 18, 2018  
   
 
آرشیو اخبار |  عضویت در خبرنامه |  جستجو |  ارتباط با ما  
     صفحه اصلی   |   سیاست   |   اقتصاد   |   جامعه   |   دین و اندیشه   |   فرهنگ   |   سلامت   |   دانش   |   ورزش   |   گردهمایی   |   حوادث   |   گوناگون
     پربیننده ترین ها
ضرورت اقدام کارشناسی در تهیه و تدوین دفترچه عوارض محلی
محیطی امن برای حضور سرمایه گذار در استان و شهر همدان ایجاد شود
ورودی های شهر همدان را جذاب کنید
تخریب پنج ساخت و ساز غیر قانونی در باغات جاده چشین همدان
ورزش محلات از اولویت های اساسی برنامه های شهرداری باشد
حوزه فناوری شهرداری با نگاه سرمایه گذاری دیده شود
شهرداری همدان مقابل مقاومت تهران شکست خورد
امضاي تفاهم نامه همکاري شوراي استان با حفاظت محيط زيست همدان
جایگاه شوراها باید حفظ شود
قدرت دیپلماسی ما نتیجه مجاهدت رزمندگان است
     آخرین اخبار
تحقق مدیریت واحد شهرداری در مسیر عدالت محوری است
توسعه فضای کسب و کار در اولویت مدیریت شهری قرار دارد
همدان، قهرمان مسابقات تپانچه کشور شد
45 ایستگاه صلواتی استان همدان در مسیر رفت و برگشت زائران اربعین
قاچاق شیر، لبنیات همدان را زمین گیر کرد
همدان میزبان اجلاس مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی مراکز استان ها
اجلاس جهانی گردشگری در همدان کرسی ایران شناسی برای جهان است
رسانه ها در تبیین ظرفیت های گردشگری همدان نقش محوری دارند
شهرداری همدان آماده خدمت به شهروندان در روزهای برفی
ورودی های شهر همدان را جذاب کنید
افزایش 20 تا 30 درصدی قیمت میوه های پاییزی
فراخوان امام خامنه اي از صاحب نظران براي بررسي و اصلاح سند اوليه الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت
حوزه فناوری شهرداری با نگاه سرمایه گذاری دیده شود
ورزش محلات از اولویت های اساسی برنامه های شهرداری باشد
صرفه جویی 100 میلیون لیتری در مصرف بنزین با مصرف سی ان جی در منطقه همدان
صرفه جویی 100 میلیون لیتری در مصرف بنزین با مصرف سی ان جی در منطقه همدان
جایگاه شوراها باید حفظ شود
قدرت دیپلماسی ما نتیجه مجاهدت رزمندگان است
امضاي تفاهم نامه همکاري شوراي استان با حفاظت محيط زيست همدان
تخریب پنج ساخت و ساز غیر قانونی در باغات جاده چشین همدان
 
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩۵/١٠/٢٨ تعداد بازدیـد : ٣۴۶ نسخه چاپی
 
 
 


5 عامل خطر بیماری های غیرواگیر، تغذیه ای است

روزنامه هگمتانه  : 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: از 7 ریسک فاکتور بیماری های غیرواگیر 5 عامل خطر مربوط به تغذیه است.

 
 

دکتر زهرا عبداللهی گفت: مصرف زیاد نمک، قند، چربی و مصرف کم سبزی و میوه 5 ریسک فاکتور تغذیهای هستند که در شیوع بیماریهای غیرواگیر نقش دارند.

وی افزود: 19 درصد سرطانهای دستگاه گوارش به دلیل کم خوردن سبزی و میوه است. 80 درصد مردم جهان میوه و سبزی کم میخورند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بیان کرد: طی بررسیها در سال 2010 عوامل خطر تغذیهای بیشترین میزان مرگ در دنیا را موجب شده است.

دکتر عبداللهی اظهار کرد: اضافه وزن و چاقی در گروههای سنی مختلف به ویژه در کودکان 15 تا 23 ماهه و جوانان 25 تا 34 ساله معضل امروز جامعه ماست.

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص مداخلات تغذیهای جامعه محور وزارت بهداشت برای کم کردن این عوامل خطر در صنایع غذایی همچون انواع روغنها، نان، آبمیوهها و نوشابهها توضیح داد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اجرای بسیج ملی کاهش مصرف نمک، قند و چربی را به عنوان یکی از برنامههای طرح تحول سلامت اعلام کرد.

وی اجرای برنامههای پیشگیری از دیابت، چربی خون و فشار خون را در قالب برنامه NCD یکی از برنامههای محوری دفتر بهبود تغذیه جامعه دانست.

* ضرورت بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی

معاون بهداشت وزارت بهداشت بر ضرورت بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی تأکید کرد و گفت: نقش رسانهها در توانمندسازی و مشارکت مردم در زمینه کنترل بیماریها و تغییر رفتار تغذیهای بسیار مهم است.

دکتر علیاکبر سیاری گفت: یکی از اصلیترین عوامل شیوع بیماریها، تغذیه ناسالم و رفتار تغذیهای نامناسب است.

وی افزود: مردم ایران روزانه 10 تا 12 گرم نمک مصرف میکنند که این رقم باید 5 گرم برای افراد زیر 50 سال و 3 گرم برای افراد بالای 50 سال در روز باشد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: مردم ایران 310 گرم مصرف سرانه نان دارند که فقط از همین طریق روزانه 5-6 گرم نمک میخورند.

وی بیان کرد: نمک زیاد موجب افزایش فشارخون میشود که این بیماری سالانه 25 میلیون نفر در جهان را میکشد. 83 هزار مرگ سالانه در ایران مرتبط با فشار خون است و 10 میلیون ایرانی فشارخون دارند.

دکتر سیاری گفت: مصرف بیش از حد نمک همچنین موجب بیماریهایی همچون پوکی استخوان و سرطانها میشود. نمک در پنیر، فست فودها، تنقلات و آجیلهای شور بیشتر وجود دارد.

وی در خصوص مصرف روغن در ایران نیز گفت: سرانه مصرف روغن در کشور 46 گرم است که باید 35 گرم باشد. ترکیب روغنها مهم است. برخی روغنها مثل روغن جامد اسید چرب ترانس زیادی دارند که ضرر دارد. همچنین برخی روغنها اسیدچرب اشباع دارند که در عروق رسوب کرده و موجب بیماریهای قلبی میشود.

معاون بهداشت افزود: باید اسید چرب ترانس را صفر کنیم و اسید چرب اشباع را تا میتوانیم کم کنیم. این اسیدهای چرب موجب چاقی، سزطانها و سکتهها میشوند.

وی در خصوص مصرف قند گفت: مصرف سرانه قند 66 گرم است و در ایران ثابت شده که بیشترین میزان قند از مصرف نوشابههای گازدار است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: اگر کسی روزانه 300 میلی گرم نوشابه بخورد در عرض یکسال 7 کیلو اضافه وزن پیدامی کند. در ایران در عرض 10 سال اضافه وزن کودکان 2 برابر شده است.

وی بیان کرد: 50 درصد افراد 15 تا 64 سال دچار اضافه وزن هستند و علل آن تغذیه ناسالم، کم تحرکی و عوامل ژنتیکی است.

دکتر سیاری افزود: افراد باید روزانه حداکثر 25 گرم شکر مصرف کنند ولی تنها یک آبمیوه صنعتی 25 گرم شکر دارد. بنابراین نقش رسانهها در فرهنگسازی سلامت و کاهش مصرف این مواد بسیار مهم است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان اهمیت مصرف میوه و سبزی را مورد اشاره قرار داد و گفت: میوه از سرطان، کلسترول بالا جلوگیری میکند و در تنظیم وزن بدن نقش دارد.

 
     
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩۵/١٠/٢٨ تعداد بازدیـد : ٣۴۶ نسخه چاپی
 
 
© 2005 - 2018  Hamedan.ir
آمار و اطلاعات کاربران
۴۴  نفر کاربران آنلاین :
۱,۸۴۳,۸۵۲ تعداد بازدید :
   
   
 
سایت های مرتبط
روزنامه هگمتانه
خبــرگزاری مهـر
خبــرگزاری ایسنا
باشگاه خبرنگاران
 
لینک های مرتبط
شهر الکترونیک همدان
مناقصات و مزایدات
پیام ها و اطلاعیه ها
مقالات و نوشته ها
 
دسترسی سریع 
آرشیـو اخبــار
اخبار شهرداری همدان
اخبار شهر همدان
اخبار ایران و جهان
آرشیـو گزارش ویــژه
آرشیـو گفتگوی ویــژه
 
کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال متعلق به شهرداری همدان بوده و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع غیر مجاز می باشد
طراحی و پشتیبانی : سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری همدان