شنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۷   |   Sat July 21, 2018  
   
 
آرشیو اخبار |  عضویت در خبرنامه |  جستجو |  ارتباط با ما  
     صفحه اصلی   |   سیاست   |   اقتصاد   |   جامعه   |   دین و اندیشه   |   فرهنگ   |   سلامت   |   دانش   |   ورزش   |   گردهمایی   |   حوادث   |   گوناگون
     پربیننده ترین ها
400 میلیارد تومان اعتبار پروژه های همدان
میدان میوه و تره بار جدید همدان ظرفیت پوشش غرب کشور را دارد
ضرورت توجه به ظرفيت تپه عباس آباد در رونق گردشگري
موفقیت شهرداری همدان در تبدیل شدن به نهادی فرهنگی
برگزاری نشست سراسری کمیته های تخصصی مرکز پژوهش های شورا برای نخستین بار
آغاز عملیات اجرایی تعیین عرصه و حریم «خندان تپه» در همدان
اجتماع بزرگ مردمي "حافظان حرم خانواده" در پياده راه بوعلي
اختصاص 18 ميليارد تومان به موزه منطقه اي غرب کشور
مأموران رفع سد معبر حق برخورد فیزیکی ندارند
آغاز جشنواره عکس شهروند برگزیده همدان
     آخرین اخبار
30 میلیارد تومان برای جابجایی سالانه زباله ها در همدان
شهرداری همدان در مسیر خدمت رسانی گام های جدی و اثرگذاری برداشته است
آغاز بازگشایی و بهسازی مسیر 30 متری منوچهری به کوی الوند
فعالیت تورهای همدان گردی در روزهای یکشنبه و چهارشنبه
400 میلیارد تومان اعتبار پروژه های همدان
بازگشت به اسلام با اولویت مسائل حاکمیتی تنها راه نجات امروز جامعه ما است
امحای بیش از 5 هزار مورد دیوارنویسی، پوستر و پرده غیرمجاز در شهر
زمینه موفقیت تیم فوتبال شهرداری همدان مهیاست
امکان قطعی چند نوبته برق در روز
میدان میوه و تره بار جدید همدان ظرفیت پوشش غرب کشور را دارد
آغاز جشنواره عکس شهروند برگزیده همدان
افزایش 14 درصدی کرایه اتوبوس های شهری
برگزاری نشست سراسری کمیته های تخصصی مرکز پژوهش های شورا برای نخستین بار
موفقیت شهرداری همدان در تبدیل شدن به نهادی فرهنگی
مأموران رفع سد معبر حق برخورد فیزیکی ندارند
اجرای 50 درصد خصوصی سازی خدمات ناوگان اتوبوسرانی
بیداد گرانی میوه در بازار همدان
آغاز عملیات اجرایی تعیین عرصه و حریم «خندان تپه» در همدان
اجتماع بزرگ مردمي "حافظان حرم خانواده" در پياده راه بوعلي
مرکز تخصصي مشاوره ورزشي در همدان راه اندازي شد
 
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩۵/١٠/٢٨ تعداد بازدیـد : ٣٢٧ نسخه چاپی
 
 
 


5 عامل خطر بیماری های غیرواگیر، تغذیه ای است

روزنامه هگمتانه  : 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: از 7 ریسک فاکتور بیماری های غیرواگیر 5 عامل خطر مربوط به تغذیه است.

 
 

دکتر زهرا عبداللهی گفت: مصرف زیاد نمک، قند، چربی و مصرف کم سبزی و میوه 5 ریسک فاکتور تغذیهای هستند که در شیوع بیماریهای غیرواگیر نقش دارند.

وی افزود: 19 درصد سرطانهای دستگاه گوارش به دلیل کم خوردن سبزی و میوه است. 80 درصد مردم جهان میوه و سبزی کم میخورند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بیان کرد: طی بررسیها در سال 2010 عوامل خطر تغذیهای بیشترین میزان مرگ در دنیا را موجب شده است.

دکتر عبداللهی اظهار کرد: اضافه وزن و چاقی در گروههای سنی مختلف به ویژه در کودکان 15 تا 23 ماهه و جوانان 25 تا 34 ساله معضل امروز جامعه ماست.

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص مداخلات تغذیهای جامعه محور وزارت بهداشت برای کم کردن این عوامل خطر در صنایع غذایی همچون انواع روغنها، نان، آبمیوهها و نوشابهها توضیح داد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اجرای بسیج ملی کاهش مصرف نمک، قند و چربی را به عنوان یکی از برنامههای طرح تحول سلامت اعلام کرد.

وی اجرای برنامههای پیشگیری از دیابت، چربی خون و فشار خون را در قالب برنامه NCD یکی از برنامههای محوری دفتر بهبود تغذیه جامعه دانست.

* ضرورت بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی

معاون بهداشت وزارت بهداشت بر ضرورت بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی تأکید کرد و گفت: نقش رسانهها در توانمندسازی و مشارکت مردم در زمینه کنترل بیماریها و تغییر رفتار تغذیهای بسیار مهم است.

دکتر علیاکبر سیاری گفت: یکی از اصلیترین عوامل شیوع بیماریها، تغذیه ناسالم و رفتار تغذیهای نامناسب است.

وی افزود: مردم ایران روزانه 10 تا 12 گرم نمک مصرف میکنند که این رقم باید 5 گرم برای افراد زیر 50 سال و 3 گرم برای افراد بالای 50 سال در روز باشد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: مردم ایران 310 گرم مصرف سرانه نان دارند که فقط از همین طریق روزانه 5-6 گرم نمک میخورند.

وی بیان کرد: نمک زیاد موجب افزایش فشارخون میشود که این بیماری سالانه 25 میلیون نفر در جهان را میکشد. 83 هزار مرگ سالانه در ایران مرتبط با فشار خون است و 10 میلیون ایرانی فشارخون دارند.

دکتر سیاری گفت: مصرف بیش از حد نمک همچنین موجب بیماریهایی همچون پوکی استخوان و سرطانها میشود. نمک در پنیر، فست فودها، تنقلات و آجیلهای شور بیشتر وجود دارد.

وی در خصوص مصرف روغن در ایران نیز گفت: سرانه مصرف روغن در کشور 46 گرم است که باید 35 گرم باشد. ترکیب روغنها مهم است. برخی روغنها مثل روغن جامد اسید چرب ترانس زیادی دارند که ضرر دارد. همچنین برخی روغنها اسیدچرب اشباع دارند که در عروق رسوب کرده و موجب بیماریهای قلبی میشود.

معاون بهداشت افزود: باید اسید چرب ترانس را صفر کنیم و اسید چرب اشباع را تا میتوانیم کم کنیم. این اسیدهای چرب موجب چاقی، سزطانها و سکتهها میشوند.

وی در خصوص مصرف قند گفت: مصرف سرانه قند 66 گرم است و در ایران ثابت شده که بیشترین میزان قند از مصرف نوشابههای گازدار است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: اگر کسی روزانه 300 میلی گرم نوشابه بخورد در عرض یکسال 7 کیلو اضافه وزن پیدامی کند. در ایران در عرض 10 سال اضافه وزن کودکان 2 برابر شده است.

وی بیان کرد: 50 درصد افراد 15 تا 64 سال دچار اضافه وزن هستند و علل آن تغذیه ناسالم، کم تحرکی و عوامل ژنتیکی است.

دکتر سیاری افزود: افراد باید روزانه حداکثر 25 گرم شکر مصرف کنند ولی تنها یک آبمیوه صنعتی 25 گرم شکر دارد. بنابراین نقش رسانهها در فرهنگسازی سلامت و کاهش مصرف این مواد بسیار مهم است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان اهمیت مصرف میوه و سبزی را مورد اشاره قرار داد و گفت: میوه از سرطان، کلسترول بالا جلوگیری میکند و در تنظیم وزن بدن نقش دارد.

 
     
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩۵/١٠/٢٨ تعداد بازدیـد : ٣٢٧ نسخه چاپی
 
 
© 2005 - 2018  Hamedan.ir
آمار و اطلاعات کاربران
٧  نفر کاربران آنلاین :
۱,۷۵۸,۰۹۸ تعداد بازدید :
   
   
 
سایت های مرتبط
روزنامه هگمتانه
خبــرگزاری مهـر
خبــرگزاری ایسنا
باشگاه خبرنگاران
 
لینک های مرتبط
شهر الکترونیک همدان
مناقصات و مزایدات
پیام ها و اطلاعیه ها
مقالات و نوشته ها
 
دسترسی سریع 
آرشیـو اخبــار
اخبار شهرداری همدان
اخبار شهر همدان
اخبار ایران و جهان
آرشیـو گزارش ویــژه
آرشیـو گفتگوی ویــژه
 
کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال متعلق به شهرداری همدان بوده و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع غیر مجاز می باشد
طراحی و پشتیبانی : سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری همدان