پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷   |   Thu April 26, 2018  
   
 
آرشیو اخبار |  عضویت در خبرنامه |  جستجو |  ارتباط با ما  
     صفحه اصلی   |   سیاست   |   اقتصاد   |   جامعه   |   دین و اندیشه   |   فرهنگ   |   سلامت   |   دانش   |   ورزش   |   گردهمایی   |   حوادث   |   گوناگون
     پربیننده ترین ها
گسترش تعامل و روابط بین مدیریت شهری همدان با جمهوری چک
ایجاد نماد نخستین مجلس فواید عامه شهر همدان
تسریع در راه اندازی خزانه داری شهرداری
احتمال افزایش حاشیه نشینی با افزودن حلقه سوم شهر همدان
تجلیل از ایثارگران شهرداری همدان
رویداد 2018 فرصتی مناسب برای معرفی ظرفیت های همدان در سطح بین المللی است
آمادگی شهرداری همدان برای ساخت نخستین پارک پدافند غیرعامل کشور
ضعف ایمنی مراکز خرید همدان شناسایی شد
نشست مدیریت بحران شهرداری همدان برگزار شد
مشارکت مردم و مسؤولان چشم انداز بیست ساله و اهداف کلانِ شهر را ترسیم می کند
     آخرین اخبار
آمادگی شهرداری همدان برای ساخت نخستین پارک پدافند غیرعامل کشور
شهرداری همدان پیشرو در پدافند غیرعامل
متکدیان همدان جمع آوری می شوند
بهره برداری از 60 پروژه بهداشتی با اعتبار 22 میلیارد تومان
کاهش 71 درصدی ورود آب به سد اکباتان
ورود سامانه بارشی جدید از جمعه به همدان
"ضعف اطلاع رسانی"عامل خالی ماندن صندلی های پرواز همدان - تهران
خدمات رسانی بی منت به ایثارگران سرلوحه کار شورا و مدیریت شهری
ثبت 244 مزاحمت تلفنی برای آتش نشانی همدان در 24 ساعت
امنیت شغلی کارگران مقدمه حمایت از کالای ایرانی
راه اندازی نمایشگاه دائمی سفال و چرم در هلند
همدان جزء 5 استان اول در مصرف سیگار
تجلیل از ایثارگران شهرداری همدان
جمع آوری دست فروشان گنجنامه استمرار یابد
نشست مدیریت بحران شهرداری همدان برگزار شد
راه اندازی پویش جمع آوری پسماندهای محوطه گنجنامه
رشد گردشگری همدان در گرو مطالبه گری مردم و همت مسؤولان
43 تالار نمایش میزبان نخستین جشنواره ملی پویانمایی تلویزیونی
ایجاد نماد نخستین مجلس فواید عامه شهر همدان
تسریع در راه اندازی خزانه داری شهرداری
 
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩۵/١٠/٢٨ تعداد بازدیـد : ٢٩٨ نسخه چاپی
 
 
 


5 عامل خطر بیماری های غیرواگیر، تغذیه ای است

روزنامه هگمتانه  : 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: از 7 ریسک فاکتور بیماری های غیرواگیر 5 عامل خطر مربوط به تغذیه است.

 
 

دکتر زهرا عبداللهی گفت: مصرف زیاد نمک، قند، چربی و مصرف کم سبزی و میوه 5 ریسک فاکتور تغذیهای هستند که در شیوع بیماریهای غیرواگیر نقش دارند.

وی افزود: 19 درصد سرطانهای دستگاه گوارش به دلیل کم خوردن سبزی و میوه است. 80 درصد مردم جهان میوه و سبزی کم میخورند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بیان کرد: طی بررسیها در سال 2010 عوامل خطر تغذیهای بیشترین میزان مرگ در دنیا را موجب شده است.

دکتر عبداللهی اظهار کرد: اضافه وزن و چاقی در گروههای سنی مختلف به ویژه در کودکان 15 تا 23 ماهه و جوانان 25 تا 34 ساله معضل امروز جامعه ماست.

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص مداخلات تغذیهای جامعه محور وزارت بهداشت برای کم کردن این عوامل خطر در صنایع غذایی همچون انواع روغنها، نان، آبمیوهها و نوشابهها توضیح داد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اجرای بسیج ملی کاهش مصرف نمک، قند و چربی را به عنوان یکی از برنامههای طرح تحول سلامت اعلام کرد.

وی اجرای برنامههای پیشگیری از دیابت، چربی خون و فشار خون را در قالب برنامه NCD یکی از برنامههای محوری دفتر بهبود تغذیه جامعه دانست.

* ضرورت بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی

معاون بهداشت وزارت بهداشت بر ضرورت بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی تأکید کرد و گفت: نقش رسانهها در توانمندسازی و مشارکت مردم در زمینه کنترل بیماریها و تغییر رفتار تغذیهای بسیار مهم است.

دکتر علیاکبر سیاری گفت: یکی از اصلیترین عوامل شیوع بیماریها، تغذیه ناسالم و رفتار تغذیهای نامناسب است.

وی افزود: مردم ایران روزانه 10 تا 12 گرم نمک مصرف میکنند که این رقم باید 5 گرم برای افراد زیر 50 سال و 3 گرم برای افراد بالای 50 سال در روز باشد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: مردم ایران 310 گرم مصرف سرانه نان دارند که فقط از همین طریق روزانه 5-6 گرم نمک میخورند.

وی بیان کرد: نمک زیاد موجب افزایش فشارخون میشود که این بیماری سالانه 25 میلیون نفر در جهان را میکشد. 83 هزار مرگ سالانه در ایران مرتبط با فشار خون است و 10 میلیون ایرانی فشارخون دارند.

دکتر سیاری گفت: مصرف بیش از حد نمک همچنین موجب بیماریهایی همچون پوکی استخوان و سرطانها میشود. نمک در پنیر، فست فودها، تنقلات و آجیلهای شور بیشتر وجود دارد.

وی در خصوص مصرف روغن در ایران نیز گفت: سرانه مصرف روغن در کشور 46 گرم است که باید 35 گرم باشد. ترکیب روغنها مهم است. برخی روغنها مثل روغن جامد اسید چرب ترانس زیادی دارند که ضرر دارد. همچنین برخی روغنها اسیدچرب اشباع دارند که در عروق رسوب کرده و موجب بیماریهای قلبی میشود.

معاون بهداشت افزود: باید اسید چرب ترانس را صفر کنیم و اسید چرب اشباع را تا میتوانیم کم کنیم. این اسیدهای چرب موجب چاقی، سزطانها و سکتهها میشوند.

وی در خصوص مصرف قند گفت: مصرف سرانه قند 66 گرم است و در ایران ثابت شده که بیشترین میزان قند از مصرف نوشابههای گازدار است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: اگر کسی روزانه 300 میلی گرم نوشابه بخورد در عرض یکسال 7 کیلو اضافه وزن پیدامی کند. در ایران در عرض 10 سال اضافه وزن کودکان 2 برابر شده است.

وی بیان کرد: 50 درصد افراد 15 تا 64 سال دچار اضافه وزن هستند و علل آن تغذیه ناسالم، کم تحرکی و عوامل ژنتیکی است.

دکتر سیاری افزود: افراد باید روزانه حداکثر 25 گرم شکر مصرف کنند ولی تنها یک آبمیوه صنعتی 25 گرم شکر دارد. بنابراین نقش رسانهها در فرهنگسازی سلامت و کاهش مصرف این مواد بسیار مهم است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان اهمیت مصرف میوه و سبزی را مورد اشاره قرار داد و گفت: میوه از سرطان، کلسترول بالا جلوگیری میکند و در تنظیم وزن بدن نقش دارد.

 
     
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩۵/١٠/٢٨ تعداد بازدیـد : ٢٩٨ نسخه چاپی
 
 
© 2005 - 2018  Hamedan.ir
آمار و اطلاعات کاربران
۶٩  نفر کاربران آنلاین :
۱,۶۶۲,۹۷۷ تعداد بازدید :
   
   
 
سایت های مرتبط
روزنامه هگمتانه
خبــرگزاری مهـر
خبــرگزاری ایسنا
باشگاه خبرنگاران
 
لینک های مرتبط
شهر الکترونیک همدان
مناقصات و مزایدات
پیام ها و اطلاعیه ها
مقالات و نوشته ها
 
دسترسی سریع 
آرشیـو اخبــار
اخبار شهرداری همدان
اخبار شهر همدان
اخبار ایران و جهان
آرشیـو گزارش ویــژه
آرشیـو گفتگوی ویــژه
 
کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال متعلق به شهرداری همدان بوده و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع غیر مجاز می باشد
طراحی و پشتیبانی : سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری همدان