محمدابراهیم الهیتبار در جلسه برنامهریزی، مدیریت و ساماندهی مراسم اربعین با بیان اینکه همدان یکی از استانهای موفق در زمینه پذیرایی از زائران کربلای معلا به حساب میآید، اظهار کرد: استان همدان یکی از مسیرهای تردد مسافران کربلا است که سال گذشته توانست در بخش خدماتدهی به زائران خوش بدرخشد.
وی افزود: امسال نیز باید از تجربیات سالهای گذشته در بخش خدماترسانی به زائران کربلا بهره لازم را گرفت.
معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان با اشاره به اینکه سربازان گمنام امام زمان(عج) در همه عرصهها نقشآفرینی میکنند، خاطرنشان کرد: در سال گذشته نیروهای امنیتی ایران با مشارکت نیروهای امنیتی عراق هر یک در داخل مرزهای خود تلاش زیادی کردند تا بتوانند امنیت را برای زائران فراهم کنند.
وی با اشاره به اینکه 23 میلیون نفر زائر نیاز به امنیت فراوان دارد تا از بروز حادثه تروریستی جلوگیری شود، گفت: شورای تأمین در استان تلاشهای بسیاری انجام داد تا امنیت زائران در طول سفر تأمین شود و خوشبختانه موفق هم شد.
الهیتبار با بیان اینکه سال گذشته افرادی بودند که قصد راهاندازی ایستگاه صلواتی داشتند و هیچ فردی مسؤولیت آن را نمیپذیرفت، افزود: فرمانداران هر شهرستان باید برنامهریزی داشته باشند و اگر فردی قصد ایجاد ستاد جداگانه داشت از تشکیل آن ممانعت کنند.
وی با اشاره به اینکه سیاستهای کلی استان در زمان برگزاری مراسم اربعین باید بیان شود، خاطرنشان کرد: پذیرایی مراسم به عهده بخش مردمی خواهد بود؛ چراکه اعتبار دولتی برای مراسم اربعین در نظر گرفته نشده و در این زمینه اداره کل اوقاف و امور خیریه استان نیز میتواند همراهی سازندهای داشته باشد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان با بیان اینکه در سال گذشته یکی از نقاط قوت استان تدبیر و هدایت درست همدان بود که بسیاری از زائران را به سمت مرزهای چزابه و شلمچه هدایت کرد، گفت: امسال برخی از ایستگاهها برای ما از اهمیت ویژه برخوردار است و با توجه به بازگشایی مرز خسروی تعداد زیادی زائر از استان همدان به سمت کربلا سفر خواهند کرد که باید تدابیر لازم در این زمینه اندیشیده شود.
وی با اشاره به اینکه باید جلسات توجیهی با موکبداران برگزار شود و نکاتی که در سیاستهای کلی مطرح شده برای افراد بیان شود، تصریح کرد: برای سفرهای هوایی که از طرف همدان در این ایام صورت میگیرد باید هماهنگیهای لازم با مسؤولان انجام گیرد.
الهیتبار با تأکید بر اینکه در سال گذشته مسافران و زائران بسیاری از استان تردد داشتند و در موکبها اقامت کردند که امسال باید از این ظرفیت استفاده شود، اظهار کرد: باید با میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگردی هماهنگی صورت گیرد تا با ایجاد بازارچههای محلی مسافران از سوغات همدان خریداری کنند و با فرهنگ استان بیش از گذشته آشنا شوند.
وی با بیان اینکه در بخش ترافیکی آسیبهایی وجود دارد و در برخی از مسیرها با مشکل مواجه هستیم، افزود: در سال 94 نسبت به سال 93 پنج درصد کاهش تلفات جادهای داشتیم که این رقم در سال گذشته نسبت به مدت مشابه نیز کاهش داشت و امسال باید در این زمینه آمادگی و برنامهریزی لازم را داشته باشیم.
معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان با اشاره به اینکه باید جلسهای با پزشکی قانونی و دستگاه قضایی برگزار شود تا در خصوص صدور مجوز کفن و دفن افراد فوت شده در سریعترین زمان اقدامات لازم صورت گیرد، خاطرنشان کرد: متأسفانه سال گذشته تعداد اندکی از زائران بدون داشتن روادید و بیمه وارد خاک عراق شده بودند که در این سفر نیز فوت کردند و دردسرهای فراوان برای ما ایجاد شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته دولت عراق از تحویل جنازه افراد به ایران خودداری میکرد که در نهایت با هر جنازه معادل 80 میلیون تومان هزینه به دولت عراق پرداخت شد، افزود: از زائران تقاضا میشود بدون صدور روادید از رفتن به خاک عراق خودداری کنند تا از به وجود آمدن مشکلات مشابه جلوگیری شود.