علیرضا ظفر میرمحمدی در گفتگو با زهرا ذوالفقاری خبرنگار هگمتانه، در خصوص دفع پسماندهای عفونی مراکز درمانی خصوصی استان همدان اظهار کرد: قرار بر این بود که تمام مطبها، کلینیکها، آزمایشگاهها و دندانپزشکیهای خصوصی استان از نظر دفع پسماندهای عفونی ساماندهی شوند.
وی در ادامه افزود: دفع پسماندهای عفونی مراکز درمانی خصوصی به غیر از شهرستان ملایر و همدان که جزء شهرستانهای بزرگ استان هستند ساماندهی شده است، اما متأسفانه این مهم در شهرستان همدان و ملایر با مشکل مواجه است.
این مسؤول با اعلام اینکه حدود 80 درصد پسماندهای عفونی مراکز درمانی خصوصی در این دو شهرستان تولید میشود، گفت: طبق آمار به دست آمده تعداد یک هزار و 94 مطب، کلینیک، آزمایشگاه و دندانپزشکی خصوصی در استان وجود دارد که تنها 231 مرکز درمانی خصوصی در شهرستانهای استان به غیر از همدان و ملایر ساماندهی شده است.
میرمحمدی با اشاره به اینکه این مقدار تنها 20 درصد زبالهها و پسماندهای عفونی مراکز درمانی خصوصی را شامل میشود، گفت: در حال حاضر 80 درصد پسماندهای عفونی مطبها، آزمایشگاهها، کلینیکها و دندانپزشکیهای خصوصی استان همدان به صورت غیربهداشتی دفع میشود که شامل شهرستان همدان و ملایر است.
وی به تولید روزانه 600 کیلوگرم پسماند عفونی مراکز درمانی خصوصی در استان اشاره و بیان کرد: دفع غیربهداشتی پسماندهای عفونی خطرات مختلفی را به دنبال دارد از آنجا که این پسماندها به صورت غیربهداشتی و مانند سایر زبالهها دفع میشود و در کیسههای پلاستیک سیاه قرار میگیرد برای دورهگردها و کسانی که زبالهها را جستجو میکنند بسیار خطرناک بوده و به دلیل وجود اشیای تیز امکان انتقال بیماری هپاتیت و ایدز وجود دارد.
میرمحمدی عنوان کرد: از سوی دیگر برخی مطبها مانند چندین مطب که در کوی شهید مدنی وجود دارد، پسماندهای خود را در فضای باز دفع میکنند و سرنگ و سایر زبالهها که در کیسهها وجود دارد در دسترس اطفال و کودکان قرار میگیرد که بسیار خطرناک است؛ چراکه در اطراف این منطقه چندین مدرسه هم وجود دارد.
وی تصریح کرد: همچنین این پسماندها باعث آلودگی محیط زیست، خاک و آب میشوند.
این مسؤول در خصوص عدم ساماندهی دفع پسماندهای عفونی مراکز درمانی خصوصی ابراز کرد: برخی از این مراکز بر سر قیمت با بخش خصوصی توافق نکردند و از طرف دیگر فرایند اداری آن طولانی شده است و البته دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا و کارگروه پسماند در تلاش هستند تا هرچه سریعتر این پسماندها، بیخطرسازی شوند.
میرمحمدی تصریح کرد: تفاهمنامهای نیز بین شرکت خصوصی بیخطر سازی پسماندها و سازمان نظام پزشکی بسته شده است و قرار است تا آخر اردیبهشت ماه امسال این مراکز ساماندهی شوند.
وی با تأکید بر اینکه این مراکز بر اساس قانون 688 مجازات اسلامی که با هرگونه تهدید علیه بهداشت عمومی مقابله میکند، موظف به دفع بهداشتی پسماندهای عفونی هستند، گفت: سعی داریم با تعامل با مراکز درمانی خصوصی دفع پسماندهای آنها را ساماندهی کنیم و در صورت عدم همکاری از راه قانونی اقدام میکنیم.